Recensies

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat op mijn website!

71 gedachten over “Recensies

 1. Maarten en Denise

  Gerda, het is alweer 3 maanden geleden dat u bij ons was maar we moesten vandaag even aan u denken. Vanavond stond er namelijk een lekkere ovenschotel van u op het menu.

  Gerda is namelijk niet alleen een fijne en ervaren kraamverzorgster, maar kan ook heerlijk en gezond koken. Wat wil je nog meer?!
  Daarnaast hebben wij Gerda als ontzettend betrokken ervaren, zowel voor als na de kraamweek.
  Nadat ik Gerda informeerde dat ik 6 weken voor de uitgerekende datum beide ellenbogen had gebroken stelde Gerda voor om gelijk even langs te komen en dacht mee over hoe we e.e.a. het beste aan konden pakken met mijn armen. Gerda is lekker praktisch.
  Daarnaast is ze flexibel en wat wij fijn vonden is dat Gerda lekker haar ding deed, zelfverzekerd. Ook houd Gerda niet van verspillen. Maarten had bladerdeeg per ongeluk (tja een man 😉) in de koelkast gezet dus bedacht Gerda om van het overgebleven bladerdeeg (wat niet nodig was voor de ovenschotel) spontaan appelflappen te maken. Je begrijpt, Maarten was erg blij dat hij het bladerdeeg niet in de vriezer had gedaan. En de visite ’s avonds ook.

  Lieve Gerda, u heeft super voor ons gezorgd en verwend en het belangrijkste: onze kleine kanjer heeft een goede start gehad met behulp van u.

  Wij hebben een ‘grote hap’ genomen vanavond 😁. We hebben er nog geregeld lol om.

  Groeten, Maarten, Teun en Denise

 2. Daisy

  De hulp van Gerda oversteeg al onze verwachtingen.
  Na de bevalling van ons eerste kindje, niet wetende wat er op ons af komt, zonder ervaring, kampend met de welbekende onzekerheden van iedere kersverse ouder, heeft Gerda ons op een efficiënte, pragmatische en warme manier geholpen met de opstart. Voornamelijk de hulp met de borstvoeding was ongelooflijk prettig. Want hoe pak ik dit aan? Heb ik wel genoeg melkproductie om mijn baby te voeden? Hoe stimuleer ik dit? Hoe leg ik mijn baby goed aan? Gerda wist hier met haar geduld, ervaring en persoonlijke aanpak uitstekend in te ondersteunen. Met als gevolg dat ik binnen een week onze dochter zelfstandig van volledige borstvoeding kon voorzien. Dit had ik nooit gedacht op dag 1!
  Verder weet Gerda zich heel goed te conformeren aan je leefsituatie en gebruiken, wat heel prettig en vertrouwd aan voelt.

  We kunnen Gerda aanraden aan iedere ouder!
  Ontzettend bedankt voor alles.
  Groetjes Koen, Daisy en Fenne

 3. Ana en Pieter

  30-08 is onze zoon Pieter geboren. Na twee dagen ziekenhuis gelukkig naar huis. Gerda heeft ons daarna geweldig geholpen. Haar deskundigheid is echt top en helpt met hart en ziel. En ook na haar werkzame dagen bij ons kon ik met mijn vragen terecht. Heel leuk dat je gisteren nog even een bezoek bracht.

  Super bedankt

  1. Jasper

   Op 20 september 2020 is onze dochter geboren. In de avond konden wij het ziekenhuis verlaten en stond Gerda gelijk voor ons klaar om ons de eerste nacht door te helpen. Super fijn! Inmiddels zijn we weer een paar weken verder. De kraamweek met Gerda hebben wij enorm positief ervaren. Een ontzettend lieve zorgzame vrouw met een enorme hoeveelheid ervaring. We konden met alle vragen bij haar terecht of ze had er wel een antwoord voor. Ook een behoorlijke doorzetter in het ondersteunen van mijn vriendin voor de borstvoeding. Dat gaat nu gelukkig goed. Alle kennis en ervaring heeft er voor gezorgd dat wij goed van start zijn gegaan als nieuw gezin.

   Gerda, ontzettend bedankt voor alles, we zullen je niet vergeten en zullen je zeker aanraden voor andere kersverse gezinnetjes! Groetjes Lisa, Jasper en Yara

 4. Eva

  Lieve Gerda,
  Ondanks we maar 1 dag van je hebben mogen genieten (.ik liep bijna 2 weken over en we verbleven 5 dagen In het ziekenhuis), willen we Je ontzettend bedanken voor al het app contact voorafgaand aan de kraamweek.
  Je was altijd geïnteresseerd in het hoe en wat omtrent de zwangerschap en daarna de situatie in het ziekenhuis.
  Toen je niet kon blijven regelde je een fantastische collega die heel goed bij ons paste.
  Heel erg bedankt voor alles!
  Groetjes Eva, Eric en Paco

 5. Michelle

  Onlangs is ons derde kindje geboren en de bevalling was zacht gezegd bijzonder! Binnen 2 kleine uurtjes lag onze kleine man al in mijn armen. De verloskundige kwam drie minuten voordat hij geboren werd naar binnen gesneld én ook mijn man was niet thuis (uitgerekend toen autopech). Ik heb de klus dus grotendeels zelf geklaard samen met mijn twee andere zoontjes.

  Door deze snelle bevalling kon Gerda daar niet bij zijn, maar kort na de bevalling was ze er voor ons. Ik weet nog dat ik het zo’n verademing vond om al te weten wie ik kreeg (ipv een willekeurig persoon uit een poel in een grote organisatie).

  Gerda heeft heel goed voor ons gezorgd; fijn ontbijt op bed, aangeven dat ik lekker moest gaan slapen tussendoor, wat huishoudelijke dingen, zelfs een lekkere ovenschotel was niet te veel moeite! Maar bovenal veel ondersteuning, een luisterend oor en alsnog genoeg tips en adviezen ondanks dat dit niet ons eerste kindje was. Ik vond het fijn dat ze meedacht in oorzaken en oplossingen voor het moeizame drinken van ons zoontje. Maar ook dat ze zo kalm was, heel prettig. Ze luisterde naar mijn verhalen, gaf me vertrouwen wanneer het tegenzat en was assertief wanneer de situatie daarom vroeg. En wat ook heel fijn was dat zowel vóór de bevalling als na de kraamweek Gerda betrokken was en we contact hadden.

  Zo fijn om een ervaren kraamverzorgster aan je (bed)zijde te hebben staan! Gerda bedankt!

  Lieve groetjes,

  Michelle, Julien – Levi, Noah en kleine Sem!

 6. Tina

  Lieve Gerda,

  Wat hebben we opnieuw een fantastische kraamweek met je gehad!
  In 2016 loodste jij ons door de eerste, roerige en bijzondere tijd met onze tweeling heen. Nu was jij er weer, nadat onze zoon Fosse geboren werd.
  Met deze keer één baby om voor te zorgen, voelde het voor ons gelijk al een stuk relaxter. Jij zorgde er mede voor dat we deze keer een heel ontspannen kraamweek beleefden! De ondersteuning in het huishouden (heerlijke maaltijden!), het ritme erin brengen met drie kinderen, je ‘handigheidjes’, toch nog een vraag kunnen stellen over de verzorging van de baby.. geweldig!
  Dankzij jouw kennis en hulp voelden we ons al snel zeker, Fosse deed het gelijk super en ook mijn herstel ging heel vlot. Daardoor was er ook ruimte om weer flink te kunnen lachen met elkaar. Wat ons betreft was het een droomweek 🙂
  We gunnen alle gezinnen met een baby een Gerda!

  Lieve groeten,
  Michiel, Tina, Juliët, Nore en Fosse

 7. Marie

  Lieve Gerda,

  Wat was het geweldig om jou 8 dagen bij ons te hebben nu wij voor het eerst ouders zijn geworden van onze zoon Jack!
  Je hebt het ons super makkelijk gemaakt, ontbijt op bed, gezonde fruit hapjes in de middag, het hele huishouden en niet te vergeten de overschotels.
  Je had voor alles een oplossing. Van homeopatische druppels voor de napijn tot een badje van Camille thee. Alle top tips over de borstvoeding waren ook echt helemaal geweldig, dat ging na een paar dagen helemaal vanzelf. De goede zorg is ons zo goed bevallen, wij voelde ons gelijk beide op ons gemak als nieuwe ouders!
  Bedankt voor alles:)

  Groetjes,
  Marie, Chiel en Jack

 8. Maxime

  Wij zijn op 1 september voor het eerst ouders geworden en wat is het een genot geweest om Gerda als kraamhulp te hebben! Mijn beiden schoonzussen waren razend enthousiast over Gerda en zodoende ben ik bij Gerda terecht gekomen.
  Gerda voert het vak met hart en ziel uit en doet meer dan ze zou hoeven doen. Zo zorgt ze niet alleen voor moeder, vader en baby maar houdt ook het huishouden draaiende zodat jij daar in de kraamweek geen omkijken naar hebt. Wat een luxe dat er ook nog heerlijk gekookt werd, we voelden ons in de watten gelegd!
  Borstvoeding geven ging niet vanzelf maar met wat geduld en met behulp van de kennis en kunde van Gerda is het toch gelukt! Ondanks dat het gelukt is vond ik het heel fijn dat Gerda aangaf dat ze niet van de “borstvoeding politie” is, hierdoor krijg je niet het gevoel van falen als het niet meteen lukt en krijg je ook geen schuldgevoel als het überhaupt niet zou lukken.

  Gerda is oprecht geïnteresseerd en vroeg via de app (als ze er niet was en na de kraamweek) hoe alles ging en staat open voor vragen als je die eventueel nog hebt. Echt super, Gerda je bent een topper!

 9. Lida Ansink

  Lieve Gerda!

  Wat was het heerlijk om jou in huis te hebben!
  In 2016 heb je ons al super geholpen bij de geboorte van onze dochter. Na 3 weken op de kinderafdeling heb je met de beperkte uren van ‘couveuse nazorg’ ons thuis een hele fijne start gegeven! Hoe maak je een bedje eigenlijk op? Hoe kun je douchen met je baby? Dat leer je niet in het ziekenhuis.
  Toen ik in verwachting was van ons 2e kind, belde ik jou opnieuw. Helaas was je al bezet voor deze periode, maar je appte snel terug dat je een fijne collega had met ruimte in de agenda.
  Ik beviel eerder van onze zoon, in deze periode kon je collega niet komen, maar jij wel! We hadden nog 2 dagen recht op kraamzorg. Wat een feest! ‘S morgens ontbijt op bed, binnen no time het huishouden op orde, vele tips voor de borstvoeding tot handige producten, en ’s avonds heerlijke recepten voor het avondeten. Ook wij mochten proeven van de inmiddels world-famous-spinazietaart! Dit recept zal ook hier met regelmaat gekookt worden.

  Bedankt voor alles, je humor & gezelligheid! Lieve groetjes Mark, Lida, Ymke & Nan

 10. Eline

  Lieve Gerda,

  De 8 dagen kraamzorg zijn voorbij gevlogen! En wat hebben we het als een fijne, ontspannen tijd ervaren. Je bent een vrouw met passie voor haar werk. Dat merkten wij al meteen na de bevalling toen er nog een kleine complicatie was na een snelle thuisbevalling. Je bood meteen aan om nog een tijd te blijven tot de rust weer was wedergekeerd. Uiteindelijk trok je de deur pas om 2.30 uur achter je dicht om er de volgende dag om 9.00 uur weer met volle energie te staan.

  Ook de zorg voor onze dochter Suus deed je met veel liefde en aandacht! Je wist ons van tips te voorzien die de verzorging net iets makkelijker maakte.

  Daarnaast was je een steun toen de kraam/vermoeidheidstranen om de hoek kwamen kijken. Je nam de tijd om te luisteren en gaf adviezen waar ik echt iets een had en die ook, nog steeds, werken.

  Tot slot is het contact via de whatsapp mij heel goed bevallen. Een aantal weken voor de bevalling hebben wij al regelmatig contact gehad met elkaar. Hierdoor voelde je aanwezigheid tijdens de bevalling vertrouwd.

  Lieve Gerda, bedankt voor alle hulp en ondersteuning, we zullen je niet vergeten 🙂

  Liefs, Dennis Eline Ezra en Suus

 11. Marjo van der Voort

  Lieve Gerda,

  Op 25 juli werden Duncan en ik voor het eerst ouders. En wat gaan er dan veel emoties door je heen… van ultiem geluk tot enorme onzekerheid. Want, wat nu? Je kunt van alles op internet vinden, familie en vrienden hebben allerlei tips en de folders geven ook genoeg info, maar niets kan tippen aan jouw ervaring, kennis en liefde voor pasgeborenen. Dat hebben wij aan den lijve mogen ondervinden. Niets was te gek voor jou en je hebt ons zelfs midden in de nacht uit de brand geholpen.

  We voelden ons meteen op ons gemak bij jou en ik had direct alle vertrouwen in je. Ook toen de borstvoeding niet goed op gang kwam, heb ik de handvatten die jij gaf met twee handen beetgepakt. Met een zeer goed resultaat, want de kleine man had weer voldoende aan mijn borstvoeding. Hij groeide gestaag en zat binnen no-time weer op zijn geboortegewicht.

  Je hebt ons in de kraamweek laten groeien van onzekere mensen naar twee zelfverzekerde ouders. Daarnaast hebben we genoten van de gezellige gesprekken en hebben we alle baby-informatie als een spons opgenomen! We missen je, maar we weten dat we het ook zelf kunnen nu.

  Dank voor alles! Veel liefs Duncan, Marjo en Dax

 12. Fleur Koenis

  Lieve Gerda,
  Borstvoeding geven, ik dacht je baby’tje is geboren en nu geef je automatisch borstvoeding. Maar zo simpel was dit niet. Mijn borstvoeding kwam niet op gang en wat baalde ik hier van. Ik wilde dit zo graag. Maar Gerda zei mij niet op te geven. Gerda heeft alles samen met mij uit de kast gehaald om het te doen lukken. Van kolven, naar thee, het warm houden van mijn borsten en zelf een spray die de hormonen stimuleert en op dag 6 is het gelukt!!! Mijn borstvoeding kwam opgang, stiekem een beetje tranen van geluk. Gerda heeft onwijs haar best gedaan mij hierbij te helpen en met goed resultaat. Nogmaals 1000x dank hiervoor! Het is zalig de momentjes aan de borst met mijn kleine Finn. Je bent een lieve vrouw en je hebt goed voor ons gezin gezorgd de afgelopen week.

  Tot de volgende keer.
  Dikke kus Fleur,Dennis en de kleine Finn.

 13. Fleur

  Lieve Gerda,

  Je bent alweer een paar dagen weg, maar hier verloopt alles nog steeds super goed! Inmiddels de pasta en spinazietaart alweer voor een tweede keer gemaakt; heerlijk!

  We zijn heel dankbaar voor de week samen met jou: je bent deskundig, behulpzaam, betrokken en hield mij een beetje rustig anders liep ik na een dag weer buiten rond 😉

  Kortom, een heel relaxte eerste week gehad samen met Mick! En wat fijn dat ik je ook na deze week nog mag appen met vragen!

  Wie weet tot ooit!!

  Liefs Klaas, Fleur, Fien en Mick

 14. Marissa

  Dankzij Gerda hebben wij een fijne kraamweek gehad waar wij met een goed gevoel aan terugdenken! Gerda zorgde voor rust en ritme en dat hebben wij als erg prettig ervaren. Gerda is deskundig, professioneel en duidelijk in de communicatie. Ze voelde precies aan wat onze behoefte was zonder daarnaar te hoeven vragen. Verder is Gerda ook nog eens ontzettend vriendelijk en prettig in de omgang.

  Wij hebben veel geleerd en duidelijk advies gehad omtrent de zorg voor onze zoon en het geven van borstvoeding.

  Wij vonden het fijn en gezellig om Gerda bij ons te hebben in de kraamweek!

  Gerda, nogmaals bedankt voor al de goede zorgen!

  Liefs,
  Alain, Marissa en Viggo

 15. Lotte

  Wat een ontspannen kraamweek hebben wij gehad met Gerda. Voor de bevalling was er al contact via Whatsapp (“En? Rommelt het al?”) en kregen we zo nu en dan een nuttige tip toegestuurd. Heel fijn, zo konden we alvast wat beter kennismaken. Het voelde dan ook meteen vertrouwd toen Gerda bij ons in huis kwam. Naast advies – vooral op het gebied van borstvoeding – en supergezonde en lekkere maaltijden was er ook ruimte voor een gezellig praatje. Ook met Matthijs (2 jaar), de grote broer van onze Joris. Lieve Gerda, bedankt voor je goede zorgen! Een betere start hadden wij ons niet kunnen wensen. Groetjes, Lotte, Peter, Matthijs en Joris

 16. Lisette Zijp

  9 januari 2019 is onze dochter Louise Dien geboren. Vandaag was alweer de laatste kraamdag. We hebben echt genoten deze week. Gerda heeft ons uitstekend verzorgd en erg verwend. Goede adviezen, lekker eten, lekker schoon huis, gezellig praatje en altijd professioneel. Bedankt Gerda voor deze dagen. We zullen je missen. Maar zeker nog eens aan je denken als we van de zomer gaan zeilen!

  Liefs Emile, Lisette, Julia, Sofie en Louise

 17. (Mariska & Eelke

  Ondertussen is ons lieve dochtertje alweer 5 maanden. Nog regelmatig denken we terug aan de geweldige kraamweek die we gehad hebben dankzij jouw hulp.
  Gerda zorgt niet alleen heel goed voor moeder en kind, – zoals daar is: de Borstvoeding!!- maar ze denkt aan alles, zit geen seconde stil, heeft oog voor detail en kan heerlijk koken. We maken je spinazietaart en lasagne nog regelmatig 🙂
  Gerda, het is alweer even geleden maar nogmaals heel erg bedankt! Het gaat super goed met Eline, ze is een vrolijk tevreden en lief meisje.
  Groeten Mariska Eelke Tiemen & Eline

 18. Jolanda Lute

  Op 1 oktober 2018 zijn wij trotse ouders geworden van ons zoontje Jax.
  Gerda kwam als onze kraamverzorgster en gelijk voelden wij ons helemaal vertrouwd met haar.
  Zeer professioneel, vriendelijk, rustig, hardwerkend en zeer duidelijke uitleg gaf zij ons over alles.
  Daarbij is Gerda ook nog heel erg gezellig en hebben we ook erg gelachen met haar.
  Ookal is Jax mijn 2de zoontje, door Gerda heb ik weer een heleboel bijgeleerd, zelfs ook nog over onze eigen gezondheid en heeft ze een paar heerlijke gezonde recepten ons aangeleerd te bereiden.
  Al met al, Gerda hartelijk dank voor je goede zorgen, wij vinden je een topper ♡

  Liefs Jolanda, Matthijs en Coen

 19. Marinka en Jan Hein

  Bij ons eerste kindje hadden we al voor Gerda gekozen en nu nummer 2 op komst was wisten we meteen: wij willen Gerda weer! En wat is dat wederom een goede keuze gebleken. Gerda stond vanaf het eerste moment klaar met raad en daad en heeft niet alleen de kraamvrouw maar ons hele gezin super verzorgd én ontzorgd. Ze is kundig, zorgzaam, pakt dingen op zonder dat je er erg in hebt en geeft je ook de ruimte. Bovendien is Gerda ‘gewoon’ een fijn mens! Tel haar betrokkenheid/nazorg daar bij op en het plaatje is compleet.

  Lieve Gerda, nogmaals ontzettend bedankt voor al jouw goede zorgen! Zo’n fijne start is goud waard.

  Veel liefs,
  Marinka, Jan Hein en Soleil

 20. Paula

  Na 2 dagen kregen wij een nieuwe kraamverzorgster: Gerda. Wat een verademing om haar in huis te hebben! Door haar kennis en fijne, rustige manier van zorgen, hebben we genoten van de kraamweek.
  Gerda zorgde voor ons, bracht gezelligheid en professionaliteit, leerde ons heel veel inzake de verzorging van Yara en de borstvoeding, en daarnaast deed ze ook nog het huishouden. Erg fijn!
  Echt iemand met passie voor haar beroep en dat merk je aan alles!

  Bedankt voor de fijne tijd Gerda!

  Liefs, Patrick, Paula en Yara

 21. Vera

  Lieve Gerda,

  Wat hebben wij een heerlijke kraamweek gehad dankzij jou!
  Bij Femke was je ook al onze kraamverzorgster en nu bij Karlijn weer. Het voelde meteen weer helemaal goed en vertrouwd!

  Je bent erg betrokken, kan goed inschatten wat nodig is en gedaan moet worden, werkt hard en je bent voor iedereen in het gezin erg zorgzaam en lief. En je zorgt ook nog eens voor het eten. We hebben heerlijk gegeten!
  De courgettesoep is nu de lievelingssoep van Jesper en Femke.
  Ook de appjes na je kraamweek om te vragen hoe het gaat en met adviezen zijn heel fijn!

  Gerda ontzettend bedankt voor alle goede zorgen!

  Liefs,
  Vera, Jeroen, Jesper, Femke en Karlijn

 22. Sanne

  Lieve Gerda,

  Na een minder leuke kraamweek bij mijn eerste dochter, heb ik contact met jou gezocht toen ik deze keer weer zwanger bleek te zijn. Bij de eerste wist ik niet dat zelfstandige kraamverzorgenden bestonden, maar wat ben ik blij dat jij deze keer bij mij thuis bent geweest.

  Ik heb 10 dagen op een grote roze ( eigenlijk blauwe 😉 ) wolk gezeten. Wat was het fijn met jou in huis. Iedereen was meteen aan je gewend.

  Je zorgde ervoor dat mijn huishouden draaiende bleef, je had aandacht voor de 2 meiden, je zorgde ervoor dat ik mijn rust nam en elke avond stond er een heerlijke maaltijd op tafel. Het fijnst vond ik nog dat je s’ochtends binnen kwam en ik even mijn verhaal mocht doen. Daarnaast was er s’avonds ook vaak nog even contact via de app om te vragen hoe het die dag verder nog was gegaan.

  Je bent echt een vrouw die dit beroep gekozen heeft met haar hart en ik heb een traantje moeten laten toen je afscheid nam… volgens mij zegt dat genoeg.

  Lieve Gerda, ik hoop elkaar nog een keer te treffen, misschien wel bij een eventuele 4e 😉

  Liefs Sanne

 23. Marcha

  Hi Gerda,

  Je was onze kraamverzorgster bij de geboorte van Maan en nu bij onze dochter Maeve en ook nu weer waren we en zijn we super blij met je!!
  Helaas gister dus voor de tweede keer afscheid van je moeten nemen (huilen!!) na een heerlijke kraamweek…het is veel te snel gegaan!! Je bent echt een topper Gerda!! Zo lief voor Maan die je spontaan liefkozend oma Gerda noemde. Hij heeft vandaag nog gevraagd of oma Gerda weer kwam!! Moppie!

  Bedankt Gerda, voor al je goede zorgen en het vertrouwen dat je mij (ons) hebt gegeven!! Je hebt een speciaal plekje in ons hart!!

  Liefs van ons, Mike, Marcha, Maan en Maeve

 24. Lindsey

  Lieve Gerda,

  wij zijn blij dat wij jou gekozen hebben als kraamverzorgster. Vanaf de eerste kennismaking voelde het vertrouwd en fijn. In het begin keek ik er een beetje tegenop om een week lang iemand in huis te hebben die bijna alles van je overneemt, maar achteraf is het mij reuze meegevallen. Onze dochter verzorgen, mij verzorgen, schoonmaken, kraamvisite ontvangen en koken… niks was jou teveel. Wij vonden het fijn dat jij onze kraamverzorgster was. Mochten wij in de toekomst nog een kraamverzorgster nodig hebben dan weten wij die te vinden!

  Veel Liefs van Gabriël, Lindsey & Yaël

  ( Jouw gebreide muts staat haar ontzettend leuk in deze koude dagen!;) )

 25. Laura Nannes

  wij waren erg blij met Gerda tijdens de bevalling, ik beviel onverwachts thuis, omdat het zo snel ging konden we niet meer naar het ziekenhuis. We hebben je s’nachts gebeld en je was gelukkig snel aanwezig. Daarna hebben we een heerlijke kraamweek gehad, je zorgde voor mij en Emma, maar ook papa en onze andere kinderen kwamen niks te kort. je verzorgde elke dag ons avondeten en een lekkere smoothie, wat echt heerlijk was!! je hield het huishouden bij en zorgde voor onze visite. Ondanks dat Emma onze derde is kwam je met nieuwe tips en adviezen bedankt!!
  groetjes Jan kees, Laura, Rens, Manou en Emma

 26. Richard en Rachel

  Gerda, de eerste dagen na de geboorte van onze dochter hebben wij zeer prettig ervaren. En daarin heb je een belangrijke rol gehad. Je bent behulpzaam, praktisch en ervaren. Over het algemeen lekker actief bezig op de achtergrond, maar op de voorgrond aanwezig wanneer we dat even nodig hadden. Gezellig en warm naar onze gasten, en steeds alert met tips en aanwijzingen zodat moeder en dochter het aan niets ontbrak. Nogmaals dank voor de goede zorg.

 27. Marloes

  Op 18-08-2017 zijn wij de trotse ouders geworden van onze zoon Ties en dankzij Gerda hadden we ons geen betere start kunnen wensen. Haar oprechte betrokkenheid, de inspanning om de borstvoeding tot een succes te maken, tips, de zorg voor ons, de gezelligheid en het heerlijke eten heeft gezorgd voor een hele fijne kraamweek. Toen we met Ties naar het ziekenhuis moesten ging ze zelfs met ons mee, daar waren we heel blij mee.

  Gerda, we willen je bedanken voor deze bijzondere dagen en hopen je graag nog eens te zien.

  Liefs,
  Laurens, Marloes en Ties

 28. Johan, Tamara en Lotte

  Afgelopen juni zijn wij trotse ouders geworden van Lotte, Gerda was al bij de thuis bevalling aanwezig geweest, wat erg fijn was. Gerda straalt veel rust uit en is er op de momenten dat het nodig is. Wat we ook erg prettig vonden is dat je vantevoren al wist wie er bij je thuis komt.
  We hebben de kraamweek als erg prettig ervaren, Gerda zit vol handige tips, heeft een super robot stofzuiger en kan heerlijk koken :-). De spinazie schotel staat bijna wekelijks op het menu!

  Nogmaals bedankt voor de mooie kraamweek,

  Liefs Johan, Tamara en Lotte

 29. Kirk, Manon, Mikki en Lenn

  Wij vonden het heel fijn dat we van te voren al kennis met Gerda konden maken. Zo wisten we wie er in de kraamweek zou komen. En toen gebeurde het 3,5 week te vroeg werd onze Lenn geboren. Gelukkig mochten we al binnen een nacht naar huis.
  Wat waren we blij dat Gerda toch kon. Je kwam net uit een gezin en kon gelijk door naar ons. Weg je vakantie, maar je deed het met liefde!
  Ik wilde heel graag borstvoeding geven, maar Lenn had het zuigreflext nog niet zo goed ontwikkeld. Jij had heel veel goede tips, waardoor Lenn aan het einde van de kraamweek voorledig aan de borst dronk. Wat zijn wij blij met je geweest Gerda! De goede en lieve zorgen voor onze kleine man en grote zus en natuurlijk voor ons. Het heerlijke eten wat dan ’s avonds voor ons klaar stond. Een schoon en opgeruimd huis. De was dat weer lekker buiten hing. Niets was teveel!
  Wie weet tot een volgende keer….

 30. Charlotte en Jörn

  Lieve Gerda,

  Mede dankzij je goede zorgen hebben we een top start gehad met Jaily Lotte. Het was erg prettig om van te voren even kennis te maken en de eerste aanwijzingen te krijgen. Tijdens de week hebben we genoten van je aanwezigheid, tips en natuurlijk de goede zorg voor de kleine en ons. Een extraatje is dat je ook nog eens heerlijk kan koken 🙂 We willen je dan ook bedanken namens ons en hopen je in de toekomst weer tegen te komen.

 31. Sander en Jonie

  Lieve Gerda,
  Dankzij u hebben wij een heerlijke kraamweek gehad. Fem is ons tweede kindje maar evengoed had u allemaal nieuwe tips en trucs voor ons. Ook nam u alle tijd om ons geheugen weer op te frisse van de dingen die we bij Ties al hadden geleerd.
  U was zorgzaam voor het hele gezin en hield daarnaast ook nog het huishouden draaiende, geweldig. U bent van alle markten thuis, want laten we het heerlijke avond eten niet vergeten dat u al voor ons maakte.
  Bedankt Gerda voor de gezellige en leerzame week

  Groeten Sander Jonie Ties en Fem

 32. Ruth en Pim

  Wat waren we blij toen Gerda toezegde om (weer) ons gezin te ondersteunen bij de geboorte van onze dochter Suze.
  Gerda was tijdens mijn bevalling een belangrijke factor. Ze gaf de juiste ondersteuning waardoor de (thuis) bevalling dragelijk werd. Ik denk daarom met een glimlach terug aan mijn bevalling.
  Ook toen de kraamweek een andere wending kreeg, was Gerda onze rots in de branding. Wat waren we blij met alle lieve hulp die Gerda ons weer geboden heeft. Bedankt hiervoor en hopelijk tot de volgende keer 😉

 33. Sophie de Vries

  Ruim voor de bevalling konden wij kennismaken met elkaar, het voordeel van een ZZP-er als kraamzorg. Het klikte goed en we keken uit naar jouw zorg in de kraamperiode. En wat waren wij blij verrast toen bleek dat jij een meer dan vanzelfsprekende goede kraamzorg leverde! Jouw geweldige zorg is professioneel in al zijn aspecten! Je bent kundig, betrokken, prettig in de omgang en vriendelijk, met alle zorg en aandacht voor de kraamvrouw en haar gezin. De bakjes fruit, kopjes thee, broodjes en zelfs bananencake en spinazietaart maakte jij heerlijk voor ons klaar. Je hulp en adviezen bij de borstvoeding en informatie over alle zaken die erbij horen in de kraamweek waren heel goed. Met plezier en een warm hart kijken wij terug op deze periode waarin jij voor ons zo belangrijk was!

 34. Fam Donker

  Een kundige en gezellige kraamzorg. Ze zorgde voor een ontspannen sfeer, wat toch niet verkeerd is bij een eerste kind. We konden ook al onze vragen stellen en kregen daar goede antwoorden op. Ze was flexibel in de werktijden. En ze heeft heerlijk gekookt. Kortom: we waren zeer tevreden over Gerda.

 35. Tina

  Lieve Gerda,

  Nadat op 19 juli onze tweeling Juliët en Nore en geboren is, stond jij na het ontslag uit het ziekenhuis al snel op de stoep. Een tweeling is voor iedereen bijzonder, maar jij wist er wel raad mee! We hadden ons geen betere kraamhulp en geen fijnere kraamwerk voor kunnen stellen.
  Een tweeling is hard werken, dat geldt niet alleen voor de ouders, maar zeker ook voor jou! Wat heb jij de benen uit je lijf gelopen die week om ons zoveel uit handen te nemen, ons vertrouwd te maken met de verzorging van de meiden, het huishouden te draaien en in alles wat we tegenkwamen met ons mee te denken. Jouw deskundigheid, ervaring en positiviteit werkten heel goed! Wat was het fijn hoe jij inspeelde op de situatie, keek wat nodig was (bijvoorbeeld extra uren kraamzorg, overleg verloskundige, inschakelen lactatiekundige). Dit heeft ervoor gezorgd dat wij ondanks alle drukte ook konden genieten van deze bijzonder mooie week!
  Naast al dat harde werken was er ook tijd voor de nodige gezelligheid en goede gesprekken, een welkome afwisseling tussen voedingen en luiers door..
  Gerda, we zijn je ontzettend dankbaar en we hopen dat je nog veel gezinnen op deze geweldige manier op weg mag helpen!

  Veel liefs,
  Michiel, Tina, Juliët en Nore

 36. femke

  Op 19 augustus 2016 is onze dochter Noa geboren. Na een nachtje ziekenhuis stond zaterdag Gerda bij ons voor de deur. Wat hebben we het getroffen met zo’n goede kraamzorg.
  Van goede tips voor de borstvoeding tot heerlijke recepten zodat zelfs ’s avonds het niet veel werk was om gezond te eten. Ongemerkt werd er voor alles gezorgd en dat heeft ons een hele fijne kraamweek bezorgd.
  Gerda, bedankt voor alle goede zorgen en de gezellige kraamweek! Ga zo door!
  Groetjes Roy, Femke en Noa

 37. Maya

  Hi Gerda,

  Afgelopen week was je bij ons voor de couveuse nazorg, en wat was het fijn je in huis te hebben na zo’n heftige periode. Je nam ons van alles uit handen en het was heerlijk om na een bezoek aan het ziekenhuis een spinazietaart in de oven te kunnen schuiven. We hebben van je genoten, bedankt!

 38. karolina bakker

  We hebben op 3 juni onze zoon fabian gekregen na een keizersnede in het ziekenhuis. Maandag 6 juni kwamen we weer thuis en toen kwam gerda ons helpen.
  Ze heeft ons geholpen met alles wat je als nieuwe moeder maar kan wensen. Duidelijke uitleg, goed advies, hulp in huishouden en ook nog eens koken.
  En dan nog te bedenken dat ik met gerda lekker kon kletsen ondanks dat ik haar maar 1x heb gezien tijdens het kennismaak gesprek. Maar het voelt zo goed en vertouwd met haar.
  Ik heb echt goed kunnen uitrusten en genieten van fabian.
  We hadden echt geen betere kraamhulp kunnen krijgen want we werden met alles geholpen.

  Ik kan iedereen aanraden om gerda als kraamhulp te nemen. We hebben optimaal genoten en als we de volgende baby krijgen willen we zeker dat gerda weer bij ons komt.

 39. Laura

  Lieve Gerda,

  Vanaf het eerste moment heb je ons een heel vertrouwt gevoel gegeven.
  Het was erg fijn om als jonge ouders van ons eerste kind (dus onervaren) jouw als kraamverzorgende te hebben.
  We hebben heel veel aan je hulp en tips gehad en bovenal ook een gezellige tijd gehad.
  Ook hebben we ons geen moment opgelaten gevoeld in ons eigen huis, het is toch nieuw dat er iemand in je huis van alles komt doen.

  Gerda we willen je nogmaals bedanken dat je ons zo’n goede start heb gegeven.
  We zullen je zeker aanraden als kraamverzorgende.

  Liefs,

  Eddy, Laura en Yoa de Boer

 40. Hiske

  Dag lieve Gerda,
  Wat zijn wij blij geweest met jou als kraamverzorgende! Je bent iemand die oog heeft voor de dingen die spelen en nodig zijn, iemand die meedenkt en zich daarbij goed kan verplaatsen in de situatie van het moment. Ik heb een fijne gesprekspartner in jou gevonden, dat is heel welkom als er zoveel belangrijks is gebeurd.
  Je deskundigheid blijkt onder andere uit je verantwoordelijkheidsgevoel, zaken als veiligheid staan bovenaan voor jou!
  Natuurlijk hebben wij ook genoten van de robotstofzuiger en de plumeau, die je uit eigen huisraad meenam 😉
  Heel hartelijk dank, Robin&Hiske.

 41. Veerle en Per

  Het is al weer een tijdje geleden maar alsnog een bericht.
  Na een wat gecompliceerde bevalling kwamen wij vrij beduusd en verzwakt thuis. Hoe fijn was het om dan kraamzorg te krijgen van Gerda! Ik kan me niet voorstellen hoe wij het zonder Gerda hadden moeten redden. Naast haar grote toegevoegde waarde in praktische zin, met zorg voor alle gezinsleden en huishoudelijke klusjes, heeft zij ook zo veel extra’s. Het verzorgen van eten (mjummie, spinazieshakes en ovenschotels), kennis van borstvoeding, meedenken in het proces, veel (levens)ervaring en momenten van gezelligheid. Ik vond het bewonderenswaardig hoe Gerda zakelijk blijft en ik me toch geheel prettig voelde in haar aanwezigheid (zeker gezien de staat waarin ik verkeerde), warmte ervaarde en er momenten van gezelligheid zijn.
  Echt een aanrader voor iedereen!

  En Gerda, mochten we nog een kind mogen verwelkomen in ons Ooijevaarsnest dan zullen we je zeker benaderen! Ontzettend bedankt voor de goede zorgen!

  Warme groet

 42. Joyce Huijg

  Lieve, lieve Gerda,

  Vandaag was je laatste dag bij ons en net als alle berichtjes die hier zijn achter gelaten, zijn ook wij niets anders dan vol lof over jou. Wat ben je een topper en wat heb je ons gezinnetje door een heel heftige kraamweek heen gesleept.
  Het begon zo goed, met de thuisbevalling en onze lieve kleine Juna die het zo super deed. Haar grote zussen waren wat minder fit, want die hadden net een heftig griepvirus te pakken. Maar gelukkig waren zij snel weer op de been. Toen kon het echte genieten beginnen, maar helaas…niets is minder waar. Toen werd Joeri na een paar dagen ziek, hij belandde s avonds bij de huisartsenpost en daar bleek dat hij een flinke longontsteking had….dus kreeg jij er een patiënt bij, maar daar had jij geen moeite mee en ontfermde je meteen over hem. Helaas reageerde zijn hart nogal heftig op de longontsteking en sloeg in een boezemfibrillatie, waardoor hij in het ziekenhuis belandde. Mijn hormonen sloegen toen behoorlijk op hol en ik raakte een beetje in paniek, maar jij was daar om mij op te vangen en gerust te stellen. Wat was ik blij met jouw rust en steun om me heen. Gelukkig mocht hij de volgende dag weer naar huis en heb jij ons gezinnetje eventjes draaiende gehouden want we moesten behoorlijk bijkomen van deze klap. We waren erg blij en opgelucht dat je 2 dagen langer kon blijven om alles op de rit te krijgen.

  Lieve Gerda, we willen je alsnog ontzettend bedanken voor de ondanks alle perikelen toch hele fijne kraamweek die jij ons hebt gegeven. We vinden jou echt een topper en gaan je heel erg missen.

  Heel veel liefs en knuffels,

  Joeri, Joyce, Jaylee, Yaiza en Juna????

 43. Runa

  Als kersverse ouders van ons eerste kindje hebben wij echt heel veel steun gehad en hebben we heel veel geleerd van Gerda. Wij hebben vier dagen lang van haar goede zorgen mogen genieten. Ze heeft zelfs drie dagen voor ons gekookt en hoe! Een overheerlijke spinazietaart, zuurkoolovenschotel en lasagne, allemaal heerlijk! Zo fijn als je ’s avonds het eten alleen maar in de oven hoeft te zetten voor een half uurtje en we hebben echt gesmuld!
  Gerda is een lieve, gezellige en hartelijke vrouw, echt een fijn mens!

  Liefs,
  Runa, Peter & Norah

 44. Sonja & Auke

  Inmiddels is onze 2e zoon 8 weken oud en kijken we nog steeds met veel mooie gevoelens terug op onze kraamweek. Wat een heerlijke week was dat, mede door de lieve en goede zorgen van Gerda (en haar stagiaire Meghan :)). Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat er aandacht was voor alle gezinsleden en dat de mate van zorg en aandacht in balans was. Gerda kon nabij zijn wat heel fijn was en soms ook even ‘onzichtbaar’ zijn waarin ze ons als gezin even de ruimte gaf en zelf haar eigen gang ging in huis.
  Wat ook heel fijn was was dat ze zorgde dat het huishouden gewoon doorging en dat ze een aantal keer heeeerlijk voor ons heeft gekookt (de spinazieschotel staat nog steeds op nr 1).
  Gerda, we hebben echt genoten van je aandacht voor ons, je goede zorgen en je betrokkenheid bij Bor. Dank je wel! Mocht er ooit een 3e kindje komen dan weten we je te vinden 😉

  liefs Auke & Sonja

 45. Jeroen en Vera

  Wij hebben een heerlijke kraamweek gehad dankzij alle goede zorgen van Gerda.
  Vanaf het eerste moment hadden wij veel vertrouwen in Gerda en dat heeft ze meer dan waar gemaakt.
  Gerda is een harde werker, betrouwbaar, flexibel en houdt enorm veel van haar vak.
  Ook kan ze goed koken.

  Gerda nogmaals ontzettend bedankt voor alle goede zorgen!

  Liefs,
  Jeroen, Vera, Jesper en Femke

 46. Jan Hein en Marinka

  Gerda is inmiddels een week weg en we missen haar nog steeds. Wat een goede kraamverzorgende en wat een fijn mens! Als kersverse ouders heeft ze ons op een ontspannen, natuurlijke manier geleerd zowel voor onze kleine meid als voor onszelf te zorgen en heeft ons als gezin daarmee de best mogelijke start gegeven. Ze is een aanpakker die precies ziet wat nodig is, is flexibel en geeft je ook de ruimte om dingen zelf in te vullen. Ook haar betrokkenheid en mentale steun hebben wij enorm gewaardeerd!

  Gerda, nogmaals bedankt voor de goede zorgen en je getoonde betrokkenheid. Je hebt een blijvende indruk op ons allemaal gemaakt.

 47. kim visser

  Jase Heron is ons derde kindje en onze eerste zoon. Zo zijn we complete.
  Gerda heeft ons een ontzettend mooie kraamtijd bezorgd. Met heel veel zorg, geduld en deskundigheid heeft ze ons een prachtig mooie laatste kraamtijd gegeven.
  Het meest bijzondere vind ik dat Gerda zich zo transparent kan opstellen en eigenlijk wist ze altijd wat het juiste moment was voor wat nodig was. Hierdoor voelde iedereen zich op zijn gemak. Lieve Gerda wat hebben we genoten van je en ik wens iedreen zo’n ontzettend fijne kraamtijd die wij met jou hebben gehad.

 48. Roos

  Gerda was kraamverzorgster bij onze eerste zoon Siem (12 september ’15). Hoewel Siem 4 weken eerder kwam dan verwacht, heeft Gerda de volledige zorg zelf kunnen verlenen. Nadat we thuiskwamen uit het ziekenhuis stond Gerda al snel op de stoep. We hebben met haar een heel fijne week gehad waarin we veel hebben geleerd en een perfecte start hebben kunnen maken met onze zoon.

  Gerda is heel flexibel, heeft bakken ervaring, is een aanpakker, voelde aan waar wij behoefte aan hadden en bovendien kan ze lekker koken! Iedere dag behandelden we de nodige informatie, dat maakte het heel behapbaar. Ook was er altijd ruimte voor vragen of een gezellig gesprek. Dit alles zorgde voor een relaxte sfeer.

  In de avonduren konden we via Whatsapp ook nog vragen stellen, en zelfs nu hebben we nog contact. Dat maakt voor ons duidelijk dat Gerda echt liefde voor het vak heeft.

  Bedankt voor de fijne kraamtijd Gerda!

  Liefs Roos, Jim & Siem

 49. Marije en robert

  Onze kanjer Maxx is geboren op 11-09-15 na een redelijke snelle bevalling.
  In het ziekenhuis stelden we Gerda op de hoogte van de geboorte. Toen we net thuis waren stond niet snel daarna Gerda voor de deur.
  Gerda heeft op een zeer goede wijze ons de basis bijgebracht ook met de hulp van stagiaire Meghan die de kraamweek meeliep.
  We hebben veel opgestoken en geleerd van Gerda.

  Gerda, bedankt voor de fijne kraamtijd.

  Groetjes Marije, Robert, en kleine Maxx

 50. Anouk Bericht auteur

  Op 26 juni is onze dochter geboren. Na een onverwacht snelle bevalling stond Gerda snel bij ons op de stoep. Daar waren wij erg blij mee!
  We hebben een hele fijne kraamweek gehad met Gerda. Ze hielp ons bij alles dat op ons pad kwam in de kraamweek, zoals de verzorging, borstvoeding en praktische zaken. Ook maakte ze heerlijke smoothies en hield ze goed in de gaten of er voldoende rustmomenten waren.
  Wij vonden Gerda een fijne kraamhulp, omdat ze veel kennis heeft, met ons meedacht en betrokken was; ook ’s avonds informeerde zij bijvoorbeeld hoe het ging en konden we haar vragen stellen.

  Lieve Gerda, dank voor alle goede zorg!

 51. Anke

  Op een hele natuurlijke manier leert Gerda je om te zorgen voor je kindje. Super spannend en soms best eng al die kleine voetjes, teentjes handjes. Stap voor stap werden we steeds handiger.

  Gerda is aanwezig op een hele fijne manier als onderdeel van je gezin. Meestal vind ik het lastig om iemand langere tijd om me heen te hebben. Daar had ik bij Gerda geen problemen mee; alles ging zo natuurlijk.
  Ze is er als je haar nodig hebt en tegelijkertijd heb je de ruimte om jezelf te zijn.

  Heerlijk genoten van je spinazieschotel.

  Het was fijn om je om ons heen te hebben!

 52. Ruth en Pim

  6 juli is onze kleine lieve zoon Mees geboren. Gerda is direct gekomen nadat ik na een goede bevalling, naar huis mocht. We hadden geen idee wat we van de kraamtijd moesten verwachten. Mees is tenslotte onze eerste kind. Maar wat was het fijn om Gerda de eerste week bij ons thuis te hebben. Gerda voelde feilloos aan waar we behoefte aan hadden. Er was tijd voor een gezellig gesprekje, een grapje maar vooral was Gerda ook erg professioneel in haar werk.
  De eerste week krijg je als kersverse gezin een hoop informatie tot je. Gerda bracht al deze informatie gedoseerd zodat we niet overspoeld werden. Dat was heel prettig.
  Ook na mijn kraamtijd hield Gerda contact met ons om ons te steunen en op weg te helpen tijdens moeilijke momenten.
  Gerda we willen je bedanken voor alle goede zorgen en liefde die je aan Mees gaf tijdens de kraamperiode. De hele week was voor ons een feestje waardoor we volop konden genieten van de geboorte van Mees.

 53. Marcha Probst-de Jong

  Lieve lieve lieve Gerda!

  Wat zijn wij blij geweest dat we jou als kraamhulp kregen in de eerste (hectische) week dat onze zoon Maan geboren is!!! We hebben veel van jou geleerd! Je kon de dingen goed uitleggen en gaf ons daarbij veel tips! Je was super lief met Maan en zorgde goed voor mij!! Stuurde mij naar bed als ik moe oogde en zorgde dat ik m’n pantoffels aan deed beneden 😉 hihi!! Je was heel open en eerlijk waardoor ik mij goed bij je voelde. Je heerlijke spinazietaart (recept ontvangen uiteraard) die handige stofzuiger! Haha!! Nadat je bij ons weg was hielden we contact via de app. Je appt met regelmaat hoe het gaat met Maan en geeft ons ook nog steeds (heel fijn!) advies wat te doen. Ik vind het echt super fijn dat we nog steeds contact hebben!! Je bent een kanjer!! Xxx Mike, Marcha & Maan

 54. Danielle

  24 Februari is ons gezinnetje compleet geworden door de geboorte van Jazzy. Onze kraamtijd begon aanvankelijk met een andere kraamhulp, die na 2 dagen weer weg moest naar een ander gezin. Eigenlijk had ik me net bedacht, dat kraamhulp van mij niet meer zo nodig was, totdat Gerda bij ons voor de deur stond. Een hele fijne en plezierige kraamhulp met veel ervaring. Precies wat ik nodig had in mijn drukke gezin. Je bent een echte duizendpoot en hebt voor zowel mij als mijn twee kinderen fantastisch gezorgd! Ik kan mijzelf heel goed voorstellen dat het even aanpassen was, maar dat is jou zonder moeite prima afgegaan, heel prettig. Ondanks dat ik eigenlijk geen behoefte meer had aan kraamhulp, ben je 2 dagen langer gebleven, dat zegt wel heel veel. Als andere zwangere mij zouden vragen of ik jou als kraamhulp zou aanbevelen zou ik dat zeker doen! Zelfs nu Jazzy alweer bijna 7 weken is, kan ik nog steeds als dat nodig is om advies vragen.

  Gerda hartstikke bedankt voor jouw goede zorg!

 55. Mariska Veltum

  Een heerlijke fijne kraamweek hebben we gehad met Gerda… Het voelde allemaal heerlijk relaxed.En als moeder werd ik heerlijk in de watten gelegd.Gerda liet ons in onze waarde en betuttelde niet. Ook onze andere meiden vonden het gezellig met Gerda lekker kletsen en er stond een lekker kopje thee klaar uit school. Het hele gezin reilde en zeilde met Gerda in huis. Heel mooi om op terug te kijken.Ook met baby Daisy zaten we meteen in een lekker ritme.Gerda super bedankt nogmaals voor onze heerlijke kraamweek. Je bent een topper!!!

 56. Kim

  Op 27 augustus is onze dochter Isis geboren in het ziekenhuis in Alkmaar. Dit ging zeer voorspoedig en we mochten na een aantal uur weer naar huis.
  We hadden kraamzorg geregeld maar omdat onze dochter 12 dagen te vroeg was kwam dat niet uit.
  Gerda had ze geregeld als vervanging.
  Ze stond in de namiddag voor de deur en we hebben een geweldige kraamweek gehad. Mijn man moest direct weer aan het werk. Gerda past zich fantastisch aan wanneer ze nodig was.
  De week verliep voorspoedig voor mijn dochter en mezelf.
  Ze zorgde bij aankomst direct voor mijn ontbijt. En dat ik genoeg dronk want dat schoot er nogal eens bij in.
  Het klikte zo goed dat we lekker naar buiten gingen om te lunchen.
  Wie wil dat niet dat je lekker kan kletsen over van alles en nog wat.
  Dat was bij mijn 1e dochter wel anders.

  Bedankt Gerda!

 57. Hans en Wendy

  Op woensdag 30 juli 2014 om 11:35 is onze zoon Daan Thomas Tros geboren. Wat was het fijn dat Gerda, onze kraamhulp én rots in de branding voor de komende week, voor de deur stond toen we met onze kleine man thuiskwamen. Want het is geweldig, maar ook onwennig en ‘eng’ om ineens een baby in huis te hebben. Wat moet je doen? Waar te beginnen? Hoe vaak moet hij drinken, wanneer een schone luier en wat draagt zo’n kleintje eigenlijk overdag en ’s nachts? Allemaal vragen waar Gerda ons uiteraard antwoord op kon geven. Op een kordate, maar zeer ontspannen en liefdevolle manier leerde ze mijn partner en mij voor ons zoontje zorgen. En vlak ook de zorg voor de kersverse moeder niet uit! De ontbijtjes op bed, de hulp in het huishouden en de overheerlijke maaltijden waren fantastisch. Zeker de lasagne is aan te bevelen 😉
  En dan is er nog het stukje mentale ondersteuning… heel prettig allemaal.
  Een goede start is het halve werk, zo wordt gezegd. Daan is nu 2 maanden oud en gaat als de brandweer. Evenals zijn vader en moeder. En dat hebben we mede aan Gerda te danken. Wie weet komt er ooit nog een broertje of zusje voor Daan en we hopen dat Gerda ons dat wederom wil bijstaan.

 58. Liz

  Het is alweer even geleden dat je voor de tweede keer bij ons kwam kramen; de ‘review’ heeft even op zich laten wachten…

  Net als na de geboorte van onze eerste zoon vonden we het wederom heerlijk dat je met de geboorte van de tweede ook bij ons in huis was. Het was heerlijk vertrouwd en prettig voor iedereen. Ook was ik wederom enorm blij met je steun tijdens de bevalling: precies de goede woorden en daden op het goede moment!

  Dikke zoenen xxxxx

 59. Manon Luken

  Op 13 juli j.l. om 00.43u is ons derde kindje geboren, een zoon! Max! Ondanks dat je het al twee keer eerder had gedaan was het erg fijn Gerda bij de bevalling te hebben met haar rustige maar ferme optreden; precies wat ik nodig had! Max was er binnen no-time!

  Tijdens de kraamweek zorgde Gerda voor mij en Max. We werden heerlijk verzorgd, ik elke dag ontbijt op bed, Max elke dag lekker in bad, fruit voor mij en de andere kinderen werd verzorgd en naar het huishouden hoefden we niet om te kijken want dat had Gerda helemaal onder controle. Daarbij zag ze erop toe dat ik mijn rust pakte waar soms moeilijk aan toe te geven is als je nog twee kinderen hebt.

  Op de laatste dag van de kraamweek had ik echt het gevoel het weer aan te kunnen. We zijn heerlijk verzorgd, alle adviezen zijn ter harte genomen en kijken tevreden terug maar vooral ook vooruit! Ons gezin is compleet en Gerda heeft ons een relaxte start gegeven zodat we nu met zijn vijven vooral kunnen genieten.

  Gerda bedankt voor je zorg en zorgzaamheid!

  Fred, Manon, Kaj, Emi en Max.

 60. Daniël Strengman en Marcha Strengman-Plug

  Op 24 juni werd om 03.10 uur onze Rosa-Marie geboren. Gerda heeft haar goed verzorgd en heeft ook lekkere maaltijden gemaakt. De spinazieschotel was vooral erg lekker en we hebben daar erg van genoten.
  We willen je bedanken voor de gezellige en leerzame tijd. We vonden het leuk om je als kraamhulp te hebben. Heel veel succes verder !!

  Groeten van Daniël, Marcha, Anne-Marie en Rosa-Marie

 61. adinda

  Na een keizersnede en drie nachten in het ziekenhuis mochten Siebe en ik naar huis.
  Toen heeft Gerda ons thuis verder begeleid.
  Ze heeft goed voor ons gezorgd. Zowel voor de baby, mijn twee andere drukke zoons en voor mijzelf.
  Wij denken terug aan de lekkere maaltijden met verse sla en aardbeien….
  Ze heeft vele praktische tips aan ons gegeven. Goed gezorgd dat baby en moeder goed konden uitrusten. Zelfs heeft ze mij nog naar het ziekenhuis gebracht toen Siebe onvoldoende groeide. Een nachtje moesten we blijven. De volgende dag stond Gerda weer voor ons klaar gelukkig.
  Gerda bedankt voor je structuur, reinheid,vriendelijkheid en zorgzaamheid. Heel hartelijk dank voor alles en misschien tot ziens…….

  Groetjes uit Den Helder

  Adinda

 62. Krista

  Inmiddels is onze tweede zoon Tijs op 13 mei 2014 geboren. Tijs is thuis geboren en de verloskundige en Gerda hebben ons tijdens de bevalling zo fijn begeleid dat we hier echt met een goed gevoel op terugkijken.
  De dagen daarna begint het besef dat je nu echt 2 kinderen hebt en HOE moet je hier nu weer mee omgaan. Ik kon zelf echt niet inzien dat ik dit ooit in m’n eentje zou gaan redden. Gerda heeft mij en mijn vriend hier handige tips voor gegeven en nog een beetje meer zelfvertrouwen gekweekt bij ons. Tijdens de kraamweek heeft ze ons echt heel prettig emotioneel, praktisch en culinair ondersteund zodat we echt konden wennen aan elkaar als gezin. Ontzettend bedankt voor deze, wederom, mooie herinnering!

 63. Silvia Kruijer-de Klein

  Gerda heeft bij onze dochter en daarna bij onze zoon gekraamd. Na de 1e kraamweek hebben we haar gelijk `besteld` voor de mogelijke 2e keer. Gerda past zich als kraamverzorgende heel goed aan bij de kersverse moeder. Als je iets op een andere manier wilt dan laat Gerda je in je waarde. Ze geeft je goede uitleg bij vragen. Gerda is betrokken, deskundig en lief! En ze kan ook nog eens goed koken! Gerda zal ik aan elke aankomende moeder aanraden! Gerda en ons gezin dat blijft een band voor het leven!!!! Liefs van Silvia, Edwin, dreumes Sanne en baby Luc

 64. Maaike Oud

  Wauw, mooie website Gerda! Overzichtelijk en heldere info.
  Leuk om bovenstaande ervaringen te lezen over de eerste kraamweek, waar jij als kraamverzorgster actief was. Daar kunnen we zeker over meepraten!
  Bij deze willen wij je bedanken voor de mooie kraamweek! Het voelde vertrouwd om jou in ons midden te hebben met je nuchtere blik, je oprechte belangstelling & interesse en vooral je praktische adviezen! We hebben het met je getroffen; een echte aanpakker. Heerlijk dat het huishouden gewoon doorging, de fruithapjes me stonden op te wachten en de ovenschotels al klaar stonden om in de oven te worden gezet. Pure verwennerij…
  Gerda, het allerbeste en hopelijk tot ziens!

  Lieve groet, Tjark, Maaike & Jente

 65. Liset & Arjan

  Het is allemaal spannend, nieuw en onbekend. Gerda zorgt ervoor dat je deze tijd samen vol zelfvertrouwen doorkomt. Zij zorgt voor rust en vertrouwen thuis waardoor al je onzekerheden verdwijnen als sneeuw voor de zon.

  Haar advies, geduld en handige tips hebben ons er echt doorheen geholpen. Vandaar dat wij haar ook meteen voor ons tweede kindje hebben gevraagd en inmiddels hebben wij haar ook weer voor ons derde kindje gevraagd.

  Ze zorgt dat alles thuis gewoon ‘doordraait’ zodat je volop kunt genieten van elkaar en goed kunt uitrusten. Ons tweede kindje had, onverwacht, een schisis (hazenlip) en mede doordat Gerda bij de geboorte aanwezig was hebben wij ons er weinig zorgen over gemaakt. Zij stelde ons meteen gerust, informeerde ons over bijkomende zaken voor een kind met een schisis en bleef thuis met onze oudste als wij met onze baby naar het ziekenhuis moesten.

  Bovendien maakt haar heerlijke eten, het verse fruit dat zij elke dag klaarmaakt, haar ontbijtjes op bed en haar gezelligheid de kraamweek voor ons echt iets om naar uit te kijken.

 66. Linda Vaartjes

  Op 4 januari 2012 ben ik bevallen van onze zoon Ties. Ik wou graag thuis bevallen en heb dit ook gedaan. Ik was heel blij dat Gerda op dat moment mij kwam ondersteunen ivm behoorlijke rugweeën die ik op dat moment had. Gerda wist precies wat ik nodig had op dat moment. De daarop volgende dagen maakte ze ons wegwijs in het ouder zijn. We hebben veel van haar geleerd. Ook was het zeer prettig dat ze elke dag het eten voor ons klaarmaakte en de nodige boodschappen werden ook aldoor gedaan. Dit zodat wij onze aandacht volledig op de kleine en onszelf konden richten.

  Toen ik zwanger raakte van onze tweede spruit hadden mijn partner en ik allebei gelijk gezegd dat we Gerda weer wilde hebben kramen. Ongeveer twee maanden voor mijn uitgerekende datum hadden we contact gezocht met Gerda en zij wou ook graag weer bij ons komen werken. We moesten het laten weten aan haar wanneer mijn bevalling begon. Ik beviel echter 2,5 week eerder dan gepland van onze dochter Demi en wist dat Gerda op vakantie was. Toen mijn partner haar belde was ze net geland op het vliegveld, maar s’avonds stond ze evengoed bij ons op de stoep om te kramen.

  Ook deze keer hebben we het weer als zeer prettig ervaren. Ook was ze superlief voor ons zoontje. Deze moest ook nog geopereerd worden in mijn kraamweek, zijn neusamandel moest verwijderd worden. Omdat ik mijzelf verder helemaal goed voelde wou ik graag met hem mee. Echter moesten wij heel vroeg in het ziekenhuis zijn. Gerda stelde voor heel vroeg te komen en op Demi te passen terwijl wij in het ziekenhuis waren. Hier waren wij zo blij mee! We gingen dan ook met een goed gevoel richting het ziekenhuis.

  Gerda, wij willen jou dan ook ontzettend bedanken voor alle goede zorgen die jij ons hebt gegeven. Heel veel succes gewenst en ik hoop dat je nog een hoop gezinnen mag gaan verwennen!

  Groetjes,
  Ralph, Linda,
  Ties & Demi

 67. Git

  Wij zijn onze kraamverzorgster, Gerda, dankbaar voor haar bijdrage aan een fijne kraamperiode. Ze heeft ons in alle rust en met veel geduld wegwijs gemaakt in het verzorgen en alles wat erbij komt kijken van een pasgeboren baby, onze dochter Erin. Bedankt voor alle goede zorgen! En voor de heerlijke fruitjes en maaltijden!
  Veel succes en misschien tot ziens!

  Groetjes,
  Brigitte, Paul & Erin

 68. Edwin

  Wat was de geboorte van onze dochter Vayèn een verandering in ons leven! We hebben slopende uren doorgestaan in het ziekenhuis in Hoorn, maar die werden beloond met een prachtige dochter! Nadat moeder en dochter ter observatie nog een dagje gebleven waren mochten wij ’s avonds eindelijk naar huis. Wat was het fijn om thuis te komen waar jij Gerda, als ervaren kraamhulp, ons direct de weg kon wijzen in dit nieuwe bestaan. Wij hebben veel van je geleerd door je waardevolle adviezen en je nuchtere blik op zaken heeft ons ontzettend geholpen en vertrouwen gegeven in het ouderschap. Tijdens de “theepauzes” hebben we leuke gesprekken gehad en we denken met genoegen terug aan je heerlijke spinazieschotels!

  Gerda, nogmaals dank voor je hulp en inzet. Wij hebben een ontzettend fijn en warm gevoel overgehouden aan deze eerste week met ons gezin.
  liefs
  Edwin, Jolanda en Vayèn

 69. Sabrina

  Op maandagmorgen omstreeks 09:16 uur beviel ik in rap tempo van onze tweede zoon Sem. Kraamverzorgster Gerda was nog net op tijd binnen om mij te coachen en de kleine op te kunnen vangen. Het was nog even heel spannend vlak voordat de kleine man geboren werd. Vandaar dat er op voorhand een ambulance was besteld. Gelukkig maakte kleine Sem een fantastische start. En zo begon onze kraamweek. Grote broer Nick was super trots op zijn kleine broertje. Wat werden we goed verzorgd. Heerlijk ontbijt op bed en lekker met z’n vieren kunnen genieten. Fijn om ook bij de tweede weer flink wat tips te mogen krijgen, want hoe zat het ook alweer? We hadden het gelukkig weer snel door. Mede dankzij de hulp en tips van Gerda lukte bij de Sem de borstvoeding wel. Wat heerlijk om dat mee te mogen maken. Maar wat wij vooral niet vergeten is de heerlijke spinazieschotel en lasagne die ’s avonds in de koelkast stond te wachten om opgewarmd te worden. Heerlijk! We hebben een mooie week gehad en daarbij de gelegenheid om in alle rust te wennen aan onze nieuwe samenstelling. Lieve Gerda bedankt voor de goede zorgen en je oprechte belangstelling. Heel veel succes in de toekomst!

  Liefs,
  Serge, Sabrina, Nick en Sem

 70. Krista

  Wanneer je een kindje krijgt wil je er compleet voor jouw kindje zijn. Dit kan alleen maar als je vertrouwen hebt dat het advies, de ondersteuning en de zorg voor de ouders zelf onder controle is. Dit gevoel hadden mijn vriend en ik voor 100% bij Gerda. Gerda kan alle informatie heel natuurlijk overbrengen waardoor je niet het gevoel hebt dat je niets kunt, maar je leert het al doende. We hebben hierdoor optimaal kunnen genieten van onze zoon Kees. We verwachten in het voorjaar van 2014 weer een kindje en we hebben direct gevraagd of Gerda weer kan komen kramen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.